Tuesday, October 30, 2007

když i poslední jistota selže

v sobotu jsme čekali na hlavasu na rozjezd: autobusy postupně přijížděly s takovým tím nepopsatelným kouzlem, které je doprovází, s magickou atmosférou se sjížděly ze všech koutů brna a vyplivávaly více či méně podnapilé cestující, kteří pak pelášili na svůj spoj. se stejným kouzlem po několika minutkách taky odjely, současně nastartovaly motory, a jako divocí koně se vznesly do brněnských nocí obepnutých ulic.

až na jeden autobus.

devadesátsedmička mezi nimi nebyla. zůstali po ní akorát zmatení občané města (my mezi nimi), kteří se navzájem ujišťovali, že ještě nejsou natolik opilí, aby svůj rozjezd, do kterého zatím bezpečně trefili v jakémkoliv rozpoložení, dnes nenašli.
po chvíli zmatku se nadávání na svou blbost změnilo v nadávání na dopravní podnik, umocněné také tím, že rozjezd číslo 97 se za chvíli objevil. suverénně přijel na prázdné nástupiště, vyplivl zmatené cestující, kteří vkročili do prázdna a odmítli pochopit vyhlídku zbytečné půlhodinky, která se jim náhle naskytla. nevěděli, jak ji využít.
my jako ve snách nastoupili a se vzpomínkou na nedávnou solidaritu, kterou k sobě autobusy mívaly, a která zčistajasna zmizela, odjeli domů.

kde jsou ty časy, kdy na sebe bíločervené autobusy čekaly ve sněhových kalamitách i čtyřicet minut a nenechaly sebe ani důvěřivé cestující na holičkách?
máme ještě někde jistotu, když i ta z rozjezdů zmizela?

6 comments:

Filipous, level 13 said...

jeste existujou jine jistoty. jistejsi. treba nonstop Padowetz.

Filipous, level 13 said...

KUa, tak i tato jistota selhala:
http://www.modernibrno.cz/aktualita.htm?aktualita=6864

matynka said...

a teď mi řekni, kde budou trávit čas právě ti, které vyplivl ten zapomenutý rozjezd... kde, když ne v padowtzovi?

Anonymous said...

a jak tak koukám na ten článek, nejde jen o padovec, ale i syslovic hospůdku.. :(

chleb

matynka said...

no...:( to bohužel taky:´( takže hybaj na obídek, dokud je čas!!!

Anonymous said...

No ještě nám naštěstí zbývá půvabná restaurace Lamplota s jen trošku teplým brnem desítkou ;-)